FILM: Back To The Future

FILM: Back To The Future

298 298 mensen hebben dit evenement bekeken.
Betaald

Op 19 November is de klassieker ‘Back to the Future’ eenmalig te zien op het witte doek van de Grote Kerk in Oostzaan. Blok deze dag in je agenda. Want deze avond wil je zeker niet missen.

 

Back To The Future (1985) vertelt het verhaal van de 17-jarige Marty McFly (Michael J. Fox). Het zit hem niet mee in het leven. Zij vader is een grote nerd die zich voortdurend laat afblaffen door zijn baas (Biff), zijn moeder is aan de drank en ook zijn broer en zus hebben niets bereikt.

Dan krijgt Marty een uitnodiging van zijn goede vriend Doc Brown (glansrol voor Christopher Lloyd) om te komen kijken naar zijn nieuwste uitvinding: een tijdmachine in de vorm van een auto. Om de auto te demonstreren geeft Doc de datum 5 november 1955 in. Door een reeks gebeurtenissen stapt Marty in de tijdmachine en komt onbedoeld in 1955.

In het jaar 1955 ontmoet hij zijn ouders, George McFly en Lorraine Baines, die dan net als hijzelf tieners zijn. Door zijn aanwezigheid verstoort hij echter de tijdlijn. Zijn moeder wordt namelijk verliefd op Marty in plaats van op zijn vader. Daardoor ontstaat het gevaar dat Marty’s ouders geen relatie met elkaar krijgen. Als dat gebeurt, staat Marty’s bestaan op het spel. Dit wordt duidelijk wanneer op een foto van zijn familie, die Marty nog op zak had, zijn broer en zus langzaam beginnen te vervagen.

Marty zoekt de Doc uit 1955 op om zijn hulp te vragen en weet hem met enige moeite te overtuigen dat hij uit de toekomst komt. Hij gaat met Doc aan het werk om hem weer terug te sturen naar de toekomst. Er is echter een probleem: er is te weinig plutonium over in de tijdmachine om de energie voor nog een tijdreis terug naar de toekomst op te wekken.

Doc en Marty willen door een blikseminslag die in 1955 plaatsvond energie opwekken om Marty weer terug te sturen naar 1985. Voordat het plan kan worden uitgevoerd, moet Marty zijn ouders bij elkaar zien te krijgen. Maar dat is niet makkelijk. Zijn moeder is stapelverliefd op hem, en Biff Tannen (ook een tiener in deze tijd) heeft eveneens zijn zinnen op Lorraine gezet.

Het wordt een gevecht tegen de tijd om terug te keren naar de toekomt én om zijn ouders bij elkaar te krijgen.

Tickets

FILM: Back To The Future:
5.00
 

Datum en tijd

19-11-2022 om 20:00
 

Locatie

 

Categorie

Deel met vrienden