FILM: Close

FILM: Close

267 267 mensen hebben dit evenement bekeken.
Betaald
Close is een indringende film over vriendschap, mannelijkheid, verantwoordelijkheid en spijt. Centraal staat de zielsverwantschap tussen Léo en Rémi, twee jongens van een jaar of 12. Hun verbondenheid wordt op de eerste dag in de brugklas wreed verstoord doordat klasgenoten terloops vragen of zij een stelletje zijn. Deze ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis lijkt genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vooral Léo trekt zich de opmerking ontzettend aan en zoekt afstand. Bij Rémi slaat het verdriet dat de verwijdering oproept naar binnen.
 
De eerste helft van de film concentreert zich op de vriendschap tussen de jongens, het tweede deel gaat over het wegvallen daarvan. De film is soms behoorlijk intens. Dat de film over kinderen gaat, betekent niet automatisch dat de film kinderlijk is, veel volwassener kan de materie niet worden. Des te indrukwekkender zijn de kindacteurs, ze spelen hun rollen zeer overtuigend.
Close, eerder bekroond met De Grand Prix op Het Filmfestival in Cannes, is een toonbeeld van filmen op het hoogste niveau. De film toont een jongensverbond die in de echte wereld niet kan bestaan. Zonder teveel weg te geven: Close verdient de schok die hij teweeg probeert te brengen. 

Tickets

FILM: Close
5.00
 

Datum en tijd

18-11-23 om 20:00
 

Categorie

Deel met vrienden